fbpx

Inspiratie voor zelfstandigen in bijberoep

Een gratis website maken? 6 opties voor jou uitgestest!

Gratis website maken

Een professionele website kan een krachtig hulpmiddel zijn om potentiële cliënten te informeren, vertrouwen op te bouwen en je diensten te presenteren. Er zijn heel wat systemen waarmee je een website kan maken. In dit artikel bespreek ik 6 websites die je kan gebruiken om zelf een gratis website te maken voor je activiteit als zelfstandige in bijberoep.

Kan je echt gratis een website maken?

Met de systemen die ik hieronder opsom kan je zelf een gratis website maken.

Dit heeft als voordeel dat je zomaar aan de slag kan! Gewoon registreren en je kan een website beginnen maken. Je hoeft vooraf niets te betalen. Dit kan een goede manier zijn om vooraf de mogelijkheden uit te testen!

Uiteraard zijn er ook nadelen:

  • je website heeft geen eigen domeinnaam
  • er worden advertenties op je website getoond
  • niet alle functionaliteiten zijn beschikbaar

Kan ik een eigen domeinnaam koppelen aan een gratis website?

Ja, wanneer je een abonnement neemt, kan je altijd je eigen domeinnaam koppelen aan je website.

Om een .be- of .nl-domeinnaam te koppelen aan je website zijn er 2 mogelijkheden:

Vanuit het systeem zelf

Sommige systemen (zoals Jouwweb) voorzien dat je op een heel eenvoudige manier een .be- of .nl-domeinnaam kan koppelen aan je website.

Koop zelf je domeinnaam en koppel deze via DNS

Bij sommige systemen kan je standaard wel een .com-domeinnaam koppelen, maar geen .be- of .nl-domeinnaam. In zo’n geval moet je zelf nog een domeinnaam kopen bij een hosting bedrijf. Daarna kan je je domeinnaam koppelen aan je website via DNS. Dit is iets ingewikkelder, maar je hoeft dit maar éénmalig te doen.

Webnode

Gratis website maken met Webnode

Webnode is een intuïtieve website builder die perfect is voor therapeuten en coaches die op zoek zijn naar een snelle en gemakkelijke manier om hun online aanwezigheid te vestigen. Met een reeks moderne templates en een drag-and-drop interface kunnen gebruikers eenvoudig pagina’s aanpassen en content toevoegen. Webnode biedt ook basis SEO-opties, waardoor het gemakkelijker wordt om gevonden te worden in zoekmachines.

JouwWeb

Gratis website maken met JouwWeb

JouwWeb is een Nederlands website builder die indruk maakt met zijn gebruiksgemak en aantrekkelijke ontwerpen. De intuïtieve interface maakt het mogelijk om binnen enkele minuten een website te maken, zelfs zonder technische achtergrond. Het platform biedt ook een gratis SSL-certificaat voor een veilige website-ervaring.

Jimdo

Jimdo website bouwen

Jimdo is een andere populaire website builder die een gratis versie biedt voor gebruikers. Het is een uitstekende keuze voor therapeuten en coaches die op zoek zijn naar een website met een strak en modern ontwerp. Met Jimdo kun je een online winkel integreren als je producten of digitale diensten wilt verkopen.

Wix

Wix online website bouwer

Wix is een zeer populaire website builder die bekend staat om zijn flexibiliteit en aanpassingsmogelijkheden. Met honderden templates en een krachtige drag-and-drop editor, kunnen therapeuten en coaches unieke websites creëren die hun persoonlijkheid weerspiegelen. Wix biedt ook een uitgebreide app-marktplaats om extra functionaliteit toe te voegen.

WordPress.com

WordPress CMS

WordPress.com is een gehoste versie van het populaire WordPress-platform. Het biedt een gratis plan voor gebruikers die snel en zonder gedoe een basiswebsite willen maken. Voor therapeuten en coaches die meer controle willen over hun website, biedt WordPress.com ook betaalde abonnementen met geavanceerdere functies.

Als je een eenvoudige website wil, is WordPress waarschijnlijk niet het juiste platform voor jou. Wil je echter inzetten op bloggen, dan steekt WordPress met kop en schouders boven de concurrentie uit.

Weebly

Website maken met Weebly

Weebly staat bekend om zijn intuïtieve interface en gebruiksgemak. Het biedt een scala aan moderne templates en stelt gebruikers in staat om een website te maken met slechts enkele klikken. Weebly heeft ook een mobiele app, waarmee gebruikers hun site kunnen beheren vanaf hun smartphone.

Mijn keuze om een gratis website te maken

Mijn persoonlijke voorkeur gaat naar Jouwweb. Zeker als je gratis een rustige en duidelijke website wil maken voor je praktijk.

Jouwweb is echt super eenvoudig en zelfs de gratis versie is al geoptimaliseerd om vindbaar te zijn in zoekmachines zoals Google.

Wil wil upgraden naar een betalende versie is ook goed af met Jouwweb: scherpe prijzen en het eenvoudig koppelen van je website aan je .be- of .nl-domeinnaam maken het plaatje compleet!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

On Key

Anderen vonden dit ook interessant:

Student-zelfstandige worden?

Starten als student-zelfstandige?

Je studie combineren met ondernemerschap? Dat kan! In deze blogpost ontdek je hoe je als student een vliegende start maakt als student-zelfstandige. We delen praktische