fbpx

Inspiratie voor zelfstandigen in bijberoep

Zelf je boekhouding doen als zelfstandige in bijberoep: 5 online tools

zelf je boekhouding doen als zelfstandige in bijberoep

Een goede boekhouding is essentieel voor elke zelfstandige, ook als je in bijberoep werkt. Maar hoe doe je dat zonder een dure boekhouder in te schakelen? Gelukkig zijn er heel wat online tools die je kunnen helpen om je administratie op orde te houden, je facturen te versturen en je belastingen te berekenen.

In dit artikel bespreken we vijf van de beste online boekhoudtools voor zelfstandigen in bijberoep. Zo kan je zelf je boekhouding doen, zonder stress en met meer tijd voor je passie. Lees snel verder en ontdek welke tool het beste bij jou past!

Heb je als zelfstandige in bijberoep een boekhouder nodig?

Natuurlijk kan je ervoor kiezen om een boekhouder in te schakelen voor je boekhouding als zelfstandige in bijberoep. Een boekhouder kan je veel werk uit handen nemen, je adviseren over fiscale voordelen en je helpen bij je aangifte.

Maar een boekhouder kost ook geld, en als je in bijberoep werkt, heb je misschien niet zo veel inkomsten of uitgaven om te verantwoorden. Bovendien kan je met de online tools die we in dit artikel bespreken, zelf je boekhouding doen op een eenvoudige en efficiënte manier. Zo bespaar je niet alleen geld, maar ook tijd en moeite.

Je hebt dus geen boekhouder nodig als je zelf bereid bent om je boekhouding bij te houden.

Hoe kan je zelf je boekhouding doen?

Zelf je boekhouding doen als zelfstandige in bijberoep is niet zo moeilijk als je misschien denkt. Je hebt vooral een goed overzicht nodig van je inkomsten en uitgaven, je facturen en je btw-aangifte.

Met de online boekhoudtools die we in dit artikel bespreken, kan je al deze zaken makkelijk bijhouden en beheren. Bovendien zijn deze tools gebruiksvriendelijk, intuïtief en kan je ze overal gebruiken zolang je een internetverbinding hebt.

Zo kan je zelf je boekhouding doen, zonder stress en met meer tijd voor je passie. In de volgende paragrafen bespreken we 5 tools om zelf je boekhouding te doen als zelfstandige in bijberoep.

5 tools om zelf je boekhouding te doen als zelfstandige in bijberoep

Welk boekhoudpakket is de beste keuze voor jou?

De beste keuze voor een online boekhoudpakket hangt af van je persoonlijke situatie, voorkeuren en budget. Er zijn verschillende factoren die je kan overwegen bij het vergelijken van de beschikbare opties, zoals:

  • De functionaliteiten: wat kan je allemaal doen met het boekhoudpakket? Kan je bijvoorbeeld je facturen, uitgaven, btw-aangifte en belastingen makkelijk beheren en berekenen? Kan je je boekhouder toegang geven tot je dossier? Kan je je boekhouding koppelen aan andere tools, zoals je bankrekening of je webshop?
  • De gebruiksvriendelijkheid: hoe makkelijk is het om het boekhoudpakket te gebruiken? Is het intuïtief en overzichtelijk? Kan je het gebruiken op je smartphone of computer? Is er een goede klantenservice of ondersteuning beschikbaar?
  • De prijs: hoeveel kost het boekhoudpakket per maand of per jaar? Zijn er extra kosten of verborgen kosten? Is er een gratis proefperiode of een gratis versie voor starters?
  • De reviews: wat zijn de ervaringen van andere gebruikers met het boekhoudpakket? Zijn ze tevreden of ontevreden? Wat zijn de voor- en nadelen die ze vermelden?

Een andere manier om je te informeren is om advies te vragen aan je boekhouder, als je er een hebt. Hij of zij kan je aanbevelen welk boekhoudpakket het beste past bij je activiteit en je noden. Je boekhouder kan je ook helpen bij het opzetten en controleren van je boekhouding, als je dat wenst.

Tot slot kan je ook zelf enkele boekhoudpakketten uitproberen, als ze een gratis proefperiode of een gratis versie aanbieden. Zo kan je zelf ervaren hoe ze werken en of ze aan je verwachtingen voldoen.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

On Key

Anderen vonden dit ook interessant:

Student-zelfstandige worden?

Starten als student-zelfstandige?

Je studie combineren met ondernemerschap? Dat kan! In deze blogpost ontdek je hoe je als student een vliegende start maakt als student-zelfstandige. We delen praktische